Gemarineerde zalm met hopscheuten

4
(15) 20
  • 480 g zeer fijn gesneden rauwe zalm
  • 160 g rauwe hopscheuten
  • peper en zout
  • bieslook

Voor de marinade

  • 2 cl notenolie
  • 6 cl maïsolie
  • groene zachte peperbollen
  • zout
  • fijngesneden sjalot
  • scheutje citroensap
Maak een marinade met noten- en maïsolie, op smaak gebracht door een fijn gesneden sjalot, gekruid met zout en groene zachte peperbollen
Werk af met een scheutje citroensap.
 
Strijk het ondiepe bord rijkelijk in met de marinade.
Leg de plakken rauwe zalm erin.
Strijk ze, met mate, in met de marinade.
Breng de zalm op smaak met peper en zout en strooi er daarna de hopscheuten op.
Werk de schotel af met fijngesnipperde bieslook.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.