Gemarineerde stukjes varkensgebraad met oesterzwam, witloof en tarwekorrels

4
  • 300 g gekookte tarwekorrels
  • 350 g varkensgebraad in kleine blokjes gesneden
  • 400 g oesterzwammen
  • 4 stronken witloof
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 eetlepels ketjapsaus
  • 3 eetlepels notenolie
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peper van de molen
     

Meng de blokjes varkensgebraad met de ketjapsaus en laat ze 20 minuten trekken in de koelkast.
Snijd het witloof in kleine stukjes.
Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes.

Bereid de tarwekorrels volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd ze warm.
Bak de blokjes varkensgebraad kort aan in een pan met een weinig olie.
Meng de yoghurt met fijngesnipperde peterselie en geperst knoflook.
Kruid met peper van de molen.

Bak de oesterzwammen en het witloof in een grote pan met wat notenolie, kruid met peper van de molen en voeg er op het laatste moment de blokjes varkensvlees aan toe.

Verdeel de tarwekorrels over de borden en schik er de groenten en de blokjes varkensvlees op.
Druppel er wat van de yoghurtsaus over.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.