Gemarineerde sint-jakobsvrucht met passievrucht en shiso

FoodpairingFoodpairing
4
  • 8 rauwe sint-jakobsvruchten, schoongemaakt
  • olijfolie
  • citroensap
  • 2 passievruchten
  • shiso
  • peper en zout

 

Sint-Jakobsvruchten bevatten naar karamel geurende aroma’s. Die passen heel goed bij aardbei, maar ook bij ander fruit zoals physalis, passievrucht en mango. Wanneer de Sint-Jacobsvruchten worden gebakken, kunnen geroosterde noten, gebakken spek of sojasaus worden toegevoegd.

Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Verdeel over de borden. Wrijf de plakjes met behulp van een borsteltje in met een weinig olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.

Halveer de passievruchten. Haal de zaadjes eruit. Verdeel over de carpaccio. Werk af met de shiso.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.