Gemarineerde rode kool met kalfstong

Geert Van Der Bruggen
4
120
  • 1/2 rode kool
  • 1 appel
  • 1 zoete ui
  • een handvol ontpitte dadels
  • 2 el rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 klein stokbroodje
  • olijfolie
  • honing
  • 1 el graantjesmosterd
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 el koolzaadolie
  • verse kervel
  • peper en zout

Voor de tong

  • 1 kleine kalfstong
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 staaf prei
  • 1 koffielepel peperkorrels
  • zout
  • een handvol peterseliestengels

Zet de tong onder in koud water en breng rustig aan de kook.
Haal de tong uit het water en spoel grondig onder de kraan om alle onreinheden te verwijderen.
Zet dan opnieuw op in vers water met alle aromaten, kruiden en specerijen.
Laat ongeveer anderhalf uur koken tot het vlees mooi gaar is.
Haal de tong uit het kookvocht en pel hem terwijl hij nog warm is.
Zet in de koelkast om af te koelen.

Schaaf de rode kool in dunne reepjes.
Marineer met het sap van een halve sinaasappel en de zestes ervan.
Snijd de zoete ui in flinterdunne ringen en de appel in julienne. Voeg bij de kool.
Werk af met de dadels, rozijnen en wat honing naar smaak. Kruid met peper en zout.
Maak een dressing met de mosterd, azijn, koolzaadolie en een lepeltje honing.

Snijd het broodje in sneetjes.
Sprenkel er wat olijfolie overheen en rooster knapperig in een hete grillpan.
Schik wat rode kool op de borden.
Snijd het vlees in plakjes en leg het er bovenop.
Nappeer met de dressing en werk af met de toastjes en wat verse kervel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.