Gemarineerde pladijs met gazpacho van cresson en verse tarwe

4
  • 1 grote gefileerde pladijs
  • 1 bussel cresson
  • 1 ui
  • bakje jonge tarwe
  • 1 venkel
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl dragonazijn
  • peper en zout
  • scheutje vlierbloesemsiroop
  • 1 snede wit brood
  • vlierbloesem-bloemetjes
  • currypoeder

Snijd een ½ venkel in flinterdunne schijfjes. Snipper de ui fijn. Marineer de venkel met de gefileerde pladijs een half uur in een mengsel van olijfolie, dragonazijn, peper, zout en ui.

Kook de rest van de venkel kort in gezouten water.

Mix de rauwe cresson en de tarwe met een beetje dragonazijn en olijfolie. Passeer door een fijne zeef en kruid af met vlierbloesemsiroop, peper en zout.

Bestrijk een witte boterham met olijfolie en currypoeder en toast in de oven zonder te kleuren. Hak nadien fijn tot een crumble.

Leg de gemarineerde pladijs op het koude soepje van cresson en tarwe. Garneer met de gekookte venkel, enkele blaadjes cresson, de crumble van curry en de bloemetjes.


Recept Rudi Van Beylen

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.