Gemarineerde langoustine met komkommer, zuring, yoghurt en munt
Ingrediënten
- 4 langoustines
- 2 komkommers
- 1 liter yoghurt
- olijfolie
- azijn
- citroensap
- zeste van citroen
- enkele blaadjes zuring
- 4 takjes munt
- 2 avocado’s
- 1 ½ blaadje gelatine
- suiker
- koriander
- peper en zout
Recept
Langoustines
Pel de langoustines, marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.
Yoghurt
Laat de yoghurt uitlekken in een neteldoek. Vang het vocht op. Kruid de uitgelekte yoghurt af met peper, zout en zeste van citroen.
Munt
Pluk de blaadjes van de munt, snijd fijn en laat 2 uur trekken in het uitgelekte vocht van de yoghurt.
Avocado’s
Pureer de avocado’s met olijfolie. Kruid met peper en zout, koriander en eventueel nog wat olijfolie.
Komkommer
Pers het sap uit 1 komkommer en kruid met peper, zout, koriander, azijn en suiker. Laat 2 uur trekken.
Zeef het geheel en bind met anderhalf blaadje geweekte gelatine. Snijd rolletjes van de tweede komkommer en marineer met peper, zout, olijfolie en citroensap. Snijd de rest van de komkommer in fijne brunoise en maak aan met peper, zout en olijfolie.
Plaats een cirkeltje brunoise van komkommer met daarop de gemarineerde langoustine. Plaats daarnaast enkele rolletjes komkommer. Enkele puntjes yoghurtcrème en avocado ertussen. Werk af met enkele zuringblaadjes, komkommersap en de muntbouillon.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.