Gemarineerde langoustine met komkommer, zuring, yoghurt en munt

4
  • 4 langoustines
  • 2 komkommers
  • 1 liter yoghurt
  • olijfolie
  • azijn
  • citroensap
  • zeste van citroen
  • enkele blaadjes zuring
  • 4 takjes munt
  • 2 avocado’s
  • 1 ½ blaadje gelatine
  • suiker
  • koriander
  • peper en zout

Langoustines

Pel de langoustines, marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.

Yoghurt

Laat de yoghurt uitlekken in een neteldoek. Vang het vocht op. Kruid de uitgelekte yoghurt af met peper, zout en zeste van citroen.

Munt

Pluk de blaadjes van de munt, snijd fijn en laat 2 uur trekken in het uitgelekte vocht van de yoghurt.

Avocado’s

Pureer de avocado’s met olijfolie. Kruid met peper en zout, koriander en eventueel nog wat olijfolie.

Komkommer

Pers het sap uit 1 komkommer en kruid met peper, zout, koriander, azijn en suiker. Laat 2 uur trekken.

Zeef het geheel en bind met anderhalf blaadje geweekte gelatine. Snijd rolletjes van de tweede komkommer en marineer met peper, zout, olijfolie en citroensap. Snijd de rest van de komkommer in fijne brunoise en maak aan met peper, zout en olijfolie.

Plaats een cirkeltje brunoise van komkommer met daarop de gemarineerde langoustine. Plaats daarnaast enkele rolletjes komkommer. Enkele puntjes yoghurtcrème en avocado ertussen. Werk af met enkele zuringblaadjes, komkommersap en de muntbouillon.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.