Gemarineerde langoustine met komkommer, zuring, yoghurt en munt

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 langoustines
  • 2 komkommers
  • 1 liter yoghurt
  • olijfolie
  • azijn
  • citroensap
  • zeste van citroen
  • enkele blaadjes zuring
  • 4 takjes munt
  • 2 avocado’s
  • 1 ½ blaadje gelatine
  • suiker
  • koriander
  • peper en zout

Recept

Langoustines

Pel de langoustines, marineer met olijfolie, peper, zout en citroensap.

Yoghurt

Laat de yoghurt uitlekken in een neteldoek. Vang het vocht op. Kruid de uitgelekte yoghurt af met peper, zout en zeste van citroen.

Munt

Pluk de blaadjes van de munt, snijd fijn en laat 2 uur trekken in het uitgelekte vocht van de yoghurt.

Avocado’s

Pureer de avocado’s met olijfolie. Kruid met peper en zout, koriander en eventueel nog wat olijfolie.

Komkommer

Pers het sap uit 1 komkommer en kruid met peper, zout, koriander, azijn en suiker. Laat 2 uur trekken.

Zeef het geheel en bind met anderhalf blaadje geweekte gelatine. Snijd rolletjes van de tweede komkommer en marineer met peper, zout, olijfolie en citroensap. Snijd de rest van de komkommer in fijne brunoise en maak aan met peper, zout en olijfolie.

Plaats een cirkeltje brunoise van komkommer met daarop de gemarineerde langoustine. Plaats daarnaast enkele rolletjes komkommer. Enkele puntjes yoghurtcrème en avocado ertussen. Werk af met enkele zuringblaadjes, komkommersap en de muntbouillon.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.