Gemarineerde aardappelen

4

vinaigrette:

  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel mosterd
Heerlijk bij een rundcarpaccio.

Kook de aardappelen in een bodempje water tot ze gaar zijn. Meng de verse groene kruiden, wijnazijn en olijfolie en voeg ze bij de aardappelen. Schud alles op om goed te mengen. 

Zet 2 uur in de koelkast.

Serveer koud of op kamertemperatuur.

Voor de lichte vinaigrettetopping

Snijd de rode ui en de lente-uitjes (het wit en enkele cm van het groen) fijn en marineer ze in een vinaigrette van water, olijfolie, rode wijnazijn en mosterd. Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur.

Meng de gehakte peterselie onder de marinade en giet het mengsel over de aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.