Gemarineerde aardappelen

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

vinaigrette:

  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 koffielepel mosterd

Heerlijk bij een rundcarpaccio.

Recept

Kook de aardappelen in een bodempje water tot ze gaar zijn. Meng de verse groene kruiden, wijnazijn en olijfolie en voeg ze bij de aardappelen. Schud alles op om goed te mengen. 

Zet 2 uur in de koelkast.

Serveer koud of op kamertemperatuur.

Voor de lichte vinaigrettetopping

Snijd de rode ui en de lente-uitjes (het wit en enkele cm van het groen) fijn en marineer ze in een vinaigrette van water, olijfolie, rode wijnazijn en mosterd. Laat minstens 2 uur marineren op kamertemperatuur.

Meng de gehakte peterselie onder de marinade en giet het mengsel over de aardappelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.