Gemarineerd varkenskroontje

Claudia Allemeersch
4
45
  • 1 varkenskroontje van 1 kg
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kleine verpakking kruidenkaas
  • 120 ml room
  • 350 g champignons naar keuze
  • Sap van ¼ citroen
  • Peper en zout
  • 50 g boter
  • ½ kg krielaardappeltjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • extra 4 el olijfolie

Maak de marinade:

Meng de olijfolie met de witte wijn, een versnipperd sjalotje, look, tijm en laurier. Kruid met peper en zout.

Laat het varkenskroontje hierin marineren gedurende 4 uur. Haal het vlees uit de marinade en droog goed af.

Laat boter hazelnootbruin worden in een pan en korst het vlees aan alle kanten bruin gedurende 5 minuten.

Haal het vlees uit de pan en leg in een braadslede, overgiet met de vetstof uit de pan. Laat het vlees verder bakken in een oven van 180°C gedurende 30 minuten.

Voeg nu de room toe in de pan samen met een doosje kruidenkaas. Roer mooi los en kruid met peper en zout. Laat even inkoken tot een mooi sausje.

Stoof de champignons kort aan in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg wat citroensap toe. Was de krielaardappeltjes goed en snijd ze in vier. Schik ze in een braadslede en besprenkel goed met olijfolie. Leg er rozemarijn tussen, kruid af en bak af in een oven van 180°C gedurende 20 minuten.

Dresseer:

Snijd het kroontje in plakjes en portioneer ieder plakje in drie. Schik op een bord, nappeer met de saus en schik er de champignons en de aardappeltjes bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.