Gemarineerd roastbeef met hummus van kikkererwten en ansjovis, kappertjes en zwarte olijfjes

4

Hummus

  • 200 g kikkererwten
  • sap van een halve citroen
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm, laurier
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Ansjovis

  • 100 g ansjovis
  • sap van een halve citroen
  • botje dille
  • zwarte peper

Marinade

  • 200 ml Mei Kuei Lu Chiew (Chinese likeur op basis van rozen, te koop in de Chinese supermarkt)
  • 200 ml arachide-olie
  • 50 ml balsamico-azijn
  • zwarte peper

Afwerking

  • 20 gezouten kappertjes
  • 10 zwarte olijfjes
  • bieslook

Bind de roastbeef op met keukentouw en kleur het vlees kort en krachtig in boter.
Leg nadien gedurende minstens 12 uur in de marinade.

Bereid de hummus.
Kook op een zacht vuurtje de kikkererwten samen met de look, tijm en laurier.
Laat uitlekken en koel af, pureer met olijfolie, het sap van een halve citroen en zwarte peper.

Maak de ansjovis schoon, besprenkel met citroensap, zwarte peper en gehakte dille.

Snijd de roastbeef in dunne sneetjes en schik op een bord.
Vouw de ansjovis in cirkeltjes (ongeveer 3 cm diameter) en vul deze op met de hummus (gebruik hiervoor best een spuitzak).
Werk het geheel af met kappertjes, zwarte olijfjes en bieslook.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.