Gelardeerd varkensgebraad

Hoofdgerecht
Feestrecepten kerst
Geert Van Der Bruggen
4
  • 500 g varkensgebraad uit de rug, gelardeerd (met gerookt spek of buikspek)
  • 100 g wortelen, in stukken
  • 100 g ui, in stukken
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takken tijm
  • peper en zout
  • geklaarde boter
  • witloof
  • pijnboompitten

Kruid het gebraad met peper en zout. Verhit de geklaarde boter in een pan en kleur het gebraad aan alle zijden. Bak de groenten in dezelfde pan met de tijm en de laurier.

Leg de groenten en het gebraad in een ovenschaal, laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°C) en overgiet regelmatig met het braadvocht uit de ovenschaal.

Haal het gebraad uit de oven, laat even rusten, snij en serveer met gebakken witloof en geroosterde pijnboompitten.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief