Gelakte varkensribbetjes

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 vleesribben
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 2 wortelen
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagelen
  • 1 kaneelpijpje
  • boter
  • peper en zout

Voor de lak

  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 vingerdik stuk verse gember
  • 2 el arachideolie

Voor de lak kan je nog andere producten gebruiken. Je hebt altijd iets zoets nodig om te karameliseren. Naast honing kan je ook verschillende soorten gelei of stroop gebruiken. In plaats van sojasaus kan je vissaus als smaakmaker gebruiken. Wat de specerijen betreft, kan je je inspiratie werkelijk de vrije loop laten.

Recept

Snijd de vleesribben in stukken van elk 3 beentjes.

Snijd de aromaten in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg de kruiden en specerijen toe en leg er de ribben op. Stoof even verder en zet dan alles net onder water.

Laat een tweetal uurtjes heel rustig sudderen tot de ribben botermals zijn.

Haal de ribben uit het kookvocht, dep ze droog en laat ze afkoelen.

Meng de vloeibare ingrediënten voor de lak en rasp er de geschilde gember bij.

Rooster de ribben goudbruin op de vleeskant. Draai ze om en bestrijk de bovenzijde met de lak. Laat rustig verder grillen en strijk regelmatig nog eens in. Zorg er wel voor dat de ribbetjes niet verbranden.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.