Gelakte hondshaai met soja, komkommer en lookmayonaise
Recept
Hondshaai
Was en snijd de hondshaai in grote moten. Kruid met peper en zout. Bak de moten aan in olie in een hete pan en laat gedurende 3 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Meng de honing en sojasaus, smeer de hondshaai hiermee in en laat onder de hete grill mooi lakeren.
Lookmayonaise
Maak eerst een klassieke basismayonaise. Kook de 4 teentjes look gaar in gezouten water. Laat afkoelen en mix deze daarna op met de mayonaise.
Komkommer
Schil en snijd de komkommer overlangs in fijne plakjes. Kruid met peper en zout, olijfolie en witte wijnazijn en voeg ook een snuifje suiker toe. Steek enkele cirkeltjes uit en rol de rest van de plakjes strak op.
Rammenas
Schil en snijd de rammenas in vierkante blokjes. Kook gaar in een gezouten water.
Bordschikking
Leg de moten hondshaai in het midden van het bord. Schik de rolletjes komkommer en de blokjes rammenas aan de uiteinden er van. Plaats de ronde plakjes komkommer er boven op. Werk af met de lookmayonaise en krokantjes van sesam.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.