Gelakte hondshaai met soja, komkommer en lookmayonaise

4
  • 4 grote moten hondshaai
  • 50 g sojasaus
  • 50 g honing
  • 1 komkommer
  • ¼ rammenas
  • 4 teentjes look
  • eieren, olie, mosterd, peper en zout (voor de mayonaise)
  • krokantjes van sesam (koekjes)
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • snuifje suiker
  • peper en zout

Hondshaai

Was en snijd de hondshaai in grote moten. Kruid met peper en zout. Bak de moten aan in olie in een hete pan en laat gedurende 3 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Meng de honing en sojasaus, smeer de hondshaai hiermee in en laat onder de hete grill mooi lakeren.

Lookmayonaise

Maak eerst een klassieke basismayonaise. Kook de 4 teentjes look gaar in gezouten water. Laat afkoelen en mix deze daarna op met de mayonaise.

Komkommer

Schil en snijd de komkommer overlangs in fijne plakjes. Kruid met peper en zout, olijfolie en witte wijnazijn en voeg ook een snuifje suiker toe. Steek enkele cirkeltjes uit en rol de rest van de plakjes strak op.

Rammenas

Schil en snijd de rammenas in vierkante blokjes. Kook gaar in een gezouten water.

Bordschikking

Leg de moten hondshaai in het midden van het bord. Schik de rolletjes komkommer en de blokjes rammenas aan de uiteinden er van. Plaats de ronde plakjes komkommer er boven op. Werk af met de lookmayonaise en krokantjes van sesam.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.