Gelakte hondshaai met rijst

4
  • 100 g mirin (zoete Japanse rijstwijn, kan eventueel vervangen worden door droge sherry)
  • 50 ml heldere sojasaus
  • 50 ml zwarte rijstazijn
  • 1 teentje geplette look
  • 50 ml honing
  • rijst
  • enkele blaadjes groene shizo (of dille of venkel)

Meng de mirin, de sojasaus, de rijstazijn, de look en de honing in een ruime kookpot en laat borrelen op een zacht vuurtje totdat je een siroop krijgt.

Dompel de hondshaaifilets onder in de siroop op een zacht vuur totdat ze gaar zijn.

Kook de rijst.

Lepel de rijst in een diep bord en schik de filets er bovenop. Werk af met groene shizo.


Recept: Sang Hoon

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.