Gelakt varkenshaasje met aardpeer en oesters in tempura

4

Voor de lak

  • 2 el oestersaus
  • een handvol hazelnootjes
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 6 ontpitte dadels

Hak de nootjes en snijd de gedroogde vruchten fijn. Meng ze door de oestersaus.

Snijd het varkensvlees in 8 porties. Kruid het met peper en zout. Schroei het vlees op beide kanten dicht in hete boter. Strijk het oestersausmengsel op de bovenzijde en laat verder garen in een oven op 120 tot 130°C. De lage temperatuur zorgt voor een malser resultaat en vermijdt dat de lak gaat verbranden.

Schil de aardperen en stoom ze gaar. Plet ze vervolgens met een vork, maar niet te fijn. Het mag wat structuur hebben. Doe er een flinke klont boter bij, het fijngesneden ovengebakken spek en behoorlijk wat gesnipperde platte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Maak het tempurabeslag klaar zoals aangegeven op de verpakking. Haal de oesters uit de schelpen, droog ze op keukenpapier en haal ze door het beslag. Bak ze ongeveer een minuut in hete frituurolie.

Druppel tijdens het bakken wat extra beslag over de oesters voor een mooie, wat grillige vorm.

Schep twee flinke lepels puree van aardpeer in het bord en schik er het vlees bovenop. Druppel er wat van het braadvocht overheen en werk af met de oesters.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.