Gelakt varkensbuikspek met gebakken krieltjes en gevulde puntpaprika’s

4
90

Voor het gelakt buikspek:

  • 600 g buikspek in één stuk
  • 60 g satépoeder op basis van pinda’s (kant-en-klaar te verkrijgen in de supermarkt)
  • 0,8 dl sojasaus
  • 0,8 dl oestersaus
  • 0,3 dl vissaus

Voor de gebakken aardappelen:

  • 1 kg krieltjes
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Voor de gevulde puntpaprika’s:

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 200 g zachte geitenkaas
  • een handje verse tuinkruiden naar keuze

Start met het buikspek.

Marineer het vlees één dag op voorhand in een mengsel van het satépoeder, de sojasaus, de oestersaus en de vissaus. Haal het buikspek de dag zelf uit de marinade (hou deze bij) en leg het in een ovenschaal. Zet het in een op 100°C voorverwarmde oven. Draai het vlees na een kwartier om en bestrijk het met de marinade. Laat het vlees nog een half uur verder garen, waarbij je het om de vijf minuten opnieuw bestrijkt met de marinade. Gebruik hiervoor een borsteltje. Haal het vlees dan uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het rusten.

Bereid intussen ook de krielaardappeltjes. Was ze eerst in koud water, dep droog en schik ze dan (ongeschild) in een ovenschaal. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout en peper. Bak vervolgens ± 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Check met een mesje of ze gaar zijn.

Snijd het steeltje van de puntpaprika’s en verwijder zo goed mogelijk de zaadlijsten binnenin. Meng de geitenkaas met de fijngesneden tuinkruiden en vul de puntpaprika’s hiermee op.

Snijd het buikspek in plakjes, serveer met de krieltjes en de puntpaprika’s.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.