Gekookte hamrolletjes met asperges

4

Voor 12 rolletjes

  • 4 sneetjes Meesterlyck-ham

  • 8 witte asperges

  • 8 groene asperges

  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel water

  • 125 g gesmolten boter
  • 1 dl stijfgeklopte room

  • 4 eetlepels kervel en bieslook, fijngesneden

  • peper
  • zout

Schil de asperges en kook ze beetgaar in zout water. Spoel ze daarna meteen af onder koud water. Beleg elk sneetje ham met 2 witte en 2 groene asperges, rol het op en snijd het in 3 stukken.

Meng de eierdooiers met citroensap en water in een steelpan voor de saus. Roer alles met een klopper tot een homogene massa en zet het vervolgens op een laag vuurtje. Voeg al roerend de gesmolten boter toe en krijg een mooie, witte saus.

De saus warmen tot aan het kookpunt maar zorg ervoor dat de saus zeker niet kookt.

Haal van het vuur en lepel er voorzichtig de stijfgeklopte room door. Werk af met peper, zout en kruiden.

Giet over de gekookte hamrolletjes en het gerecht is klaar om te serveren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.