Gekonfijte kabeljauw met paddenstoelen

Claudia Allemeersch
4
75
  • 4 stukken kabeljauwhaasje van +/- 120 à 150 g
  • grof zeezout
  • 3/4 l druivenpitolie
  • 2 chilipepertjes
  • 12 blaadjes basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes tijm
  • 250 g champignons naar keuze
  • klontje boter van 25 g
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper

Verdeel de kabeljauwhaasjes in gelijke stukken. Schik ze in een vuurvaste ovenschotel en overstrooi met grof zeezout.

Overgiet de vis met de druivenpitolie.

Voeg blaadjes basilicum toe, het takje rozemarijn, de tijmtakjes en de teentjes look. Halveer en ontzaad de chilipepertjes en voeg toe. Kruid af met peper.

Plaats de schotel gedurende 60 minuten in een voorverwarmde oven van 90°C.

Maak de champignons schoon. Laat een stoofpan goed heet worden met boter, voeg de champignons toe en laat even aanstoven. Blus af met het citroensap en werk af met fijngehakte krulpeterselie.

Verdeel de champignons over de visschotel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.