Gekonfijte kabeljauw met paddenstoelen
Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauwhaasje van +/- 120 à 150 g
- grof zeezout
- 3/4 l druivenpitolie
- 2 chilipepertjes
- 12 blaadjes basilicum
- 1 takje rozemarijn
- 2 teentjes look
- 4 takjes tijm
- 250 g champignons naar keuze
- klontje boter van 25 g
- 1/2 bosje krulpeterselie
- sap van 1/2 citroen
- peper
Recept
Verdeel de kabeljauwhaasjes in gelijke stukken. Schik ze in een vuurvaste ovenschotel en overstrooi met grof zeezout.
Overgiet de vis met de druivenpitolie.
Voeg blaadjes basilicum toe, het takje rozemarijn, de tijmtakjes en de teentjes look. Halveer en ontzaad de chilipepertjes en voeg toe. Kruid af met peper.
Plaats de schotel gedurende 60 minuten in een voorverwarmde oven van 90°C.
Maak de champignons schoon. Laat een stoofpan goed heet worden met boter, voeg de champignons toe en laat even aanstoven. Blus af met het citroensap en werk af met fijngehakte krulpeterselie.
Verdeel de champignons over de visschotel.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.