Start to cook

Gekoelde soep met tomaat, paprika en komkommer

Soep
Toppers met tomaat
Lekker en gezond
4
20
  • 400 g rijpe tomaten (ongeveer 4 stuks)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 4 stukjes gedroogde tomaat
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • ijsblokjes
  • eventueel: 20 blaadjes basilicum
     

Ontvel en ontpit de tomaten.
Hak ze in grove stukken.
Schil de komkommer en snijd in grove stukken.
Schil de paprika met een dunschiller.
Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grote stukken.

Maal de komkommer, tomaat, paprika, gedroogde tomaat, ketchup fijn in de blender.
Kruid bij met peper en zout en voeg eventueel de basilicumblaadjes toe.
Voeg ijsblokjes toe en blijf malen tot je een vloeibare soep krijgt.
Zeef de soep en kruid indien nodig bij.

Bewaar de soep in de koelkast.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.