Gekarameliseerde scampi's met kokos, sesamzaad en wokgroenten met koriander

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 15

Ingrediënten

  • 300 g soepgroenten uit de diepvries
  • 200 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 200 g courgetteschijfjes uit de diepvries
  • 100 g fijne sperziebonen uit de diepvries
  • 450 g scampi’s
  • 1 eetlepel kokosnootpoeder
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • ½ bosje koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • gekookte rijst

Recept

Pel de scampi’s. Spoel ze en leg ze op keukenpapier.

Kook de groenten in een grote pan licht gezouten water gedurende 2 minuten (zodra het water opnieuw begint te borrelen). Laat uitlekken.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de gember in blokjes en snijd de koriander fijn.

Wok de ui, de knoflook en de gember op een hoog vuur. Doe er de groenten bij.

Roerbak de groenten enkele minuten tot ze beetgaar zijn.

Doe er de sojasaus en de koriander bij. Breng op smaak met peper.

Smelt de bloemsuiker in een antikleefpan op een hoog vuur tot een donkere karamel.

Wentel de scampi’s in de karamel en kruid met zout en peper.

Bestrooi met sesamzaad en kokosnootpoeder en meng goed door elkaar.

Serveer met de gewokte groenten en wat rijst.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.