Gekarameliseerde scampi's met kokos, sesamzaad en wokgroenten met koriander

4
15
  • 300 g soepgroenten uit de diepvries
  • 200 g bloemkoolroosjes uit de diepvries
  • 200 g courgetteschijfjes uit de diepvries
  • 100 g fijne sperziebonen uit de diepvries
  • 450 g scampi’s
  • 1 eetlepel kokosnootpoeder
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • ½ bosje koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • gekookte rijst

Pel de scampi’s.
Spoel ze en leg ze op keukenpapier.
Kook de groenten in een grote pan licht gezouten water gedurende 2 minuten (zodra het water opnieuw begint te borrelen).
Laat uitlekken.

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de gember in blokjes en snijd de koriander fijn.
Wok de ui, de knoflook en de gember op een hoog vuur.
Doe er de groenten bij.
Roerbak de groenten enkele minuten tot ze beetgaar zijn.
Doe er de sojasaus en de koriander bij.
Breng op smaak met peper.

Smelt de bloemsuiker in een antikleefpan op een hoog vuur tot een donkere karamel.
Wentel de scampi’s in de karamel en kruid met zout en peper.
Bestrooi met sesamzaad en kokosnootpoeder en meng goed door elkaar.
Serveer met de gewokte groenten en wat rijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.