Gekarameliseerde peer met honing en gebakken eendenborst

4
  • 1 peer
  • 2 perziken
  • 2 eetlepels griessuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gebroken hazelnoten
  • 2 stuks eendenfilet
  • 2 dl magere vleesbouillon
  • 120 g basmatirijst
  • peper
     

Schil de peer en verwijder het vel van de perziken.
Snijd in vier.
Kook de basmatirijst.

Maak met een vlijmscherp mes overlangse inkepingen in de eendenfilets.
Zo zullen de filets niet kromtrekken tijdens het bakken en zal het vlees aan de velkant sneller garen.
Bak de filets, zonder vetstof, op een hoog vuur.
Giet het vet regelmatig af.
Haal de filets uit de pan en zet de pan aan de kant. Hiermee ga je straks de jus maken.
Verwijder het resterende vet van de eendenborstfilet en laat gedurende een 15-tal minuten verder garen in een oven van 160°C.

Bak het fruit kort op een matig vuur.
Bestrijk met honing en laat kort karamelliseren.
Bestrooi daarna met de noten.
Voeg de suiker en de balsamicoazijn toe aan de pan van het vlees en blus met de bouillon.
Zeef de jus en breng op smaak met wat peper.

Snijd het vlees in plakken, lepel er de jus en vruchten langs en serveer met basmatirijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.