Gekarameliseerde paprika’s en aardbeien met geroosterde pindanootjes en vanille-ijs

Flandria
Partner
Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Ingrediënten

  • 1 bakje aardbeien
  • 2 of 3 rode zoetepunt paprika’s
  • ongezouten pindanoten
  • boter
  • 30 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • vanille-ijs

Recept

Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. 
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd in 2 of in 4. 
Verwarm een grillpan, smelt er een klontje boter in en voeg aardbeien en paprika toe. Laat garen zonder dat ze puree worden. Bestrooi met poedersuiker en laat karamelliseren. 
Rooster de pindanootjes op een kant van je grillpan en voeg eveneens een beetje vanillesuiker toe om te karamelliseren. 

Haal de paprika en aardbeien van het vuur en leg ze in een schaaltje.
Strooi er de gegrilde en gekaramelliseerde pindanoten over.
Voeg een bol vanille-ijs toe en tast toe!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.