Gekarameliseerd witloof met koffiesiroop en roomijs

Claudia Allemeersch
2
  • 4 witloofstronkjes
  • 100 g bruine suiker
  • 2 dl koffie
  • 5 cl koffielikeur
  • 200 g griessuiker
  • peper van de molen
  • roomijs

Snijd het witloof overlangs door en verwijder de harde kern.

Schik deze in een lage pot en overstrooi met de bruine suiker. Kruid met peper en bevochtig met 1 dl water. Laat garen onder een deksel op een matig vuur.

Wanneer het witloof bijna gaar is, haal je het deksel van de pot zodat nu het kookvocht kan verdampen en het witloof op die manier karameliseert. Zet aan de kant.

Breng nu de koffie, koffielikeur en griessuiker aan de kook. Laat alles koken tot een siroop.

Serveer 2 stukjes witloof met wat roomijs en een lepel van de siroop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.