Gekarameliseerd witloof met koffiesiroop en roomijs

Partner

Claudia Allemeersch

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

2

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 20

Ingrediënten

  • 4 witloofstronkjes
  • 100 g bruine suiker
  • 2 dl koffie
  • 5 cl koffielikeur
  • 200 g griessuiker
  • peper van de molen
  • roomijs

Recept

Snijd het witloof overlangs door en verwijder de harde kern.

Schik deze in een lage pot en overstrooi met de bruine suiker. Kruid met peper en bevochtig met 1 dl water. Laat garen onder een deksel op een matig vuur.

Wanneer het witloof bijna gaar is, haal je het deksel van de pot zodat nu het kookvocht kan verdampen en het witloof op die manier karameliseert. Zet aan de kant.

Breng nu de koffie, koffielikeur en griessuiker aan de kook. Laat alles koken tot een siroop.

Serveer 2 stukjes witloof met wat roomijs en een lepel van de siroop.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.