Ingrediënten
- 4 witloofstronkjes
- 100 g bruine suiker
- 2 dl koffie
- 5 cl koffielikeur
- 200 g griessuiker
- peper van de molen
- roomijs
Recept
Snijd het witloof overlangs door en verwijder de harde kern.
Schik deze in een lage pot en overstrooi met de bruine suiker. Kruid met peper en bevochtig met 1 dl water. Laat garen onder een deksel op een matig vuur.
Wanneer het witloof bijna gaar is, haal je het deksel van de pot zodat nu het kookvocht kan verdampen en het witloof op die manier karameliseert. Zet aan de kant.
Breng nu de koffie, koffielikeur en griessuiker aan de kook. Laat alles koken tot een siroop.
Serveer 2 stukjes witloof met wat roomijs en een lepel van de siroop.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.