Gekarameliseerd varkensgebraad met rode kool en sinaasappel

4
60
  • 800 g fijngesneden rode kool uit de diepvries
  • 1 stuk varkensgebraad van 500 g
  • 150 g zilveruitjes uit de diepvries
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • de schil van ¼ sinaasappel
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels arachideolie
  • ½ koffielepel Provençaalse kruiden
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • versgemalen peper

Bestrijk het gebraad met de vloeibare honing met behulp van een borsteltje.
Bestrooi met Provençaalse kruiden en voeg er een beetje peper aan toe.
Verhit de olie in een stoofpan.
Bak het vlees aan alle kanten goed aan (pas op, het vlees bruint snel).
Haal het vlees uit de pan, voeg de zilveruitjes toe en bak ze al roerend tot ze lichtjes kleuren.
Voeg het vlees terug toe en voeg de witte wijn en het water toe.
Zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten op een zacht vuur stoven.
Draai het vlees regelmatig om en controleer de gaarheid.

Bak de rode kool 3 à 4 minuten in een hete pan.
Roer regelmatig.
Voeg de gesnipperde sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en kruid naar smaak met peper.
Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Controleer of de rodekool gaar is en laat eventueel nog wat langer op het vuur staan.
Kruid eventueel bij.

Snijd het gekarameliseerde varkensgebraad in plakken.
Verdeel het over de borden en overgiet met een beetje kookvocht.
Voeg de rode kool met sinaasappel toe.
Serveer met gekookte aardappelen.


 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.