Gehaktbrood op z’n Italiaans

4
  • 800 g gehakt (varkens, runder of kalfs)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 ei
  • 3 eetlepels vers broodkruim
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 12 groene olijven, zonder pit
  • de zeste van 1 citroen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout
     

Vermeng het gehakt, 1 ei, de in stukjes gesneden olijven en tomaten, het broodkruim, de ui, de knoflook en de citroenzeste.
Breng op smaak met peper en zout.
Vorm een gehaktbrood van het vlees met in het midden gepelde hardgekookte eieren.
Leg het gehakt in een ovenschaal en gaar 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C.

Deglaceer de schaal met de wijn, bind de saus met olijfolie en dien op met plakjes vlees en seizoengroenten naar keuze.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.