Gehaktbrood

4
  • 1 kg gehakt varken/kalf
  • 2 eieren
  • In melk geweekt wit brood
  • Peper en zout
  • Krieken op sap 
Je kan in plaats van brood geweekt in melk ook paneermeel, broodkruim of gemalen beschuit gebruiken. Je kan voor meer smaak onder andere knoflook, gestoofde ui, gemalen kaas of kruiden toevoegen.

Pers het brood uit en voeg samen met de eieren toe aan het gehakt.

Voeg peper en zout toe en meng alles goed.

Rol het gehakt tot een langwerpige bal.

Bak het gehakt in een beetje boter in een diepe pan met deksel.

Schroei eerst het gehakt op een hoog vuur.

Zet het deksel op de pan en bak het gehaktbrood nog ongeveer 30 min. op een laag vuurtje waarbij je het af en toe eens omdraait.

Serveer met warme krieken op sap.


 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.