Gehaktballetjes met pizzaiolasaus en knolselderijfrietjes

1

Voor de saus:

Laat het bruin brood weken in de melk.
Meng het gehakt met de eierdooier, het uitgeknepen broodkruim, de bloem, peper en zout tot een stevig mengsel.
Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot.
Laat de balletjes 5 minuten blancheren in kokend water en schep ze uit de pan.

Maak de saus: pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in stukken.
Hak de sjalot, het knoflook en de selderij fijn.
Doe ze met de olie in een magnetronschaal.
Laat afgedekt 2 minuten garen op vol vermogen.
Voeg het tomatenvlees, het kruidentuiltje, de oregano, peper en zout toe en laat 10 minuten op volle kracht garen (roer 2 tot 3 keer om).
Verwijder het kruidentuiltje, mix de saus, doe ze in een pan en voeg de gehaktballetjes toe.
Houd warm.

Schil de knolselderij en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Versnijd elke plak in frietjes.
Bak deze frietjes 3 minuten in een hete frituur en laat ze zeer goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met de gehaktballetjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.