
Gegrilde zeetong met escabeche van girollen en lamsoren
Ingrediënten
-
peper en zout
-
olijfolie
-
handvol lamsoren
Zeetong
- 4 volledige zeetongen
- bloem
Escabeche van girollen
- 100 g girollen
- 1 tomaat
- 1 el fijngesneden dragon
- 1 sjalot
- 1 el dragonazijn
- 1 teentje look
- olijfolie
- 4 macadamia-noten
Choronsaus
- 3 eierdooiers
- 1 el water
- 1 el dragonazijn
- 1 el fijngesneden dragon
- 120 g boter
- citroensap
- 1 el kruidige tomatenpuree
Sjalot in rode-wijnazijn
- 2 sjalotten
- 1 el rode wijnazijn
- snuifje suiker
Gril de zeetong kort. Dat is een absolute must. De vis vormt zo een heerlijk trio met dragon en choronsaus.
Recept
Snijd voor de escabeche van girollen de sjalot fijn en pers de look. Gaar ze even in een pan met olijfolie zonder te kleuren. Maak de paddenstoelen schoon en voeg ze toe aan de sjalot. Laat even meestoven en blus met dragonazijn.
Snijd de sjalotten in brunoise en stoof ze aan in olijfolie. Blus ze met rode wijnazijn en voeg een snuifje suiker toe zodat ze lekker karamelliseren.
Smeer een flinke scheut choronsaus over een bord. Leg daarop de gegrilde zeetong. Maak met een lepel een fijn bolletje escabeche en dresseer het naast de vis. Werk af met kleine stukjes sjalot en strooi lamsoren over het bord.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.