Gegrilde zalm met tomatenvinaigrette

4
  • 4 stukken zalmfilet (elk 150 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus

  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 6 eetlepels goede olijfolie
  • 1 koffielepel witte azijn
  • peper en zout

Laat de grillplaat goed heet worden. Bestrijk de gepeperde en gezouten zalm met olijfolie.

Leg de vis op de grill. Laat 2 minuten grillen langs elke kant. Steek de vis dan gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).

Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de sjalot zeer fijn en meng met de tomaten. Meng er ook de gehakte peterselie onder. Giet er de olijfolie en de azijn bij en meng. 

Overgiet de zalm met de tomatenvinaigrette en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.