Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees
  • 2 dl mirin, rijstwijn
  • 2 dl sojasaus
  • 1 dl sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • versgemalen peper en grof zout

Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 1 eetl mayonaise
  • 2 eetl yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 eetl gehakte korianderblaadjes

Recept

Snijd het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm. Laat marineren (min 2 uur) in de helft van de soja en mirin en maak brochettes met de blokjes. Kook de resterende mirin en soja in tot de helft.

Schil de komkommer en snijd overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snijd in partjes van een centimeter.

Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout.

Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie. Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karameliseren. Strooi er de sesamzaadjes over.

Serveer de brochettes op warme borden. De komkommersalade en de dressing worden afzonderlijk geserveerd.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.