Start to cook

Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

4
20
  • 500 g varkensvlees (liefst uit het heupstuk of de spier van de platte bil)
  • 2 dl mirin (zoete rijstwijn)
  • 2 dl sojasaus
  • 1 dl sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • versgemalen peper en grof zout

Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes

Snijd het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm. Laat marineren (min 2 uur) in de helft van de soja en mirin en maak brochettes met de blokjes. Kook de resterende mirin en soja in tot de helft.

Schil de komkommer en snijd overlangs in twee. Verwijder de zaadlijsten en snijd in partjes van een centimeter.

Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout.

Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie. Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karameliseren. Strooi er de sesamzaadjes over.

Serveer de brochettes op warme borden. De komkommersalade en de dressing worden afzonderlijk geserveerd.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.