Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes en tarwekorrels

4
  • 4 tongscharmoten van ongeveer 300 g
  • 2 mini-paksoi
  • 200 g gekookte tarwekorrels
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
  • 1 koffielepel maanzaadjes
  • 1 kaffir-limoen, geraspte schil
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

wokgroenten:

  • 1 grote rode piment fijngesneden (ongeveer 8 cm, maar is naar eigen smaak qua hoeveelheid)
  • 4 busseltjes pijpajuin
  • 100 g sojascheuten
  • het witte deel van 1 prei, gewassen

deglaceersaus:

  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 dl sojasaus
  • 1 cl gembersiroop
  • 1 cl worcestersaus
  • 5 druppels tabasco
Het is altijd leuk om een grote gegrilde tongschar in zijn geheel op tafel te zetten en dan te delen met elkaar.

Grill de vismoten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Bak ze daarna ongeveer 7 minuten in de oven op 150°C.

Mix alle ingrediënten van de deglaceersaus.

Wok de groentjes krachtig met een klontje boter. Deglaceer met de saus en doe er dan de gekookte tarwekorrels bij. De bedoeling is dat de groentjes krokant zijn, het resterende vocht is de saus (geen zout toevoegen).

Snijd de mini-paksoi in twee en bak ze krokant.

Schep de gewokte groenten in een diep bord of kommetje en bestrooi ze met sesamzaadjes, maanzaadjes en geraspte limoenschil. Dresseer de tongscharmoot op een bord met de gebakken mini-paksoi.

 

Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.