
Gegrilde tongschar met spek, groene boontjes, lamsoor met heldere jus en zeekraal
Ingrediënten
- 8 filets van tongschar
- 1 l kippenfond
- 100 g spek in kleine blokjes
- groene boontjes
- rode uienringen
- zeekraal
- lamsoor
- bloedzurkel
Klarief voor heldere jus:
- 400 g gemalen kalfsschenkel
- 80 g tomatenpuree
- 4 eieren
- wortelen
- ui
- selder
- peper en zout
Recept
Vouw de tongschar op en grill in een grillpan.
Breng voor de heldere jus (consommé) kippenfond aan de kook. Vermeng de ingrediënten van de klarief goed. Voeg al roerend toe aan de kippenfond en laat klaren net onder het kookpunt. Passeer de heldere jus door een neteldoek.
Stoom de boontjes beetgaar. Bak het fijngesneden spek aan zonder boter in een antikleefpan. Voeg de boontjes toe samen met de zeekraal en de gesneden lamsoor. Schud op.
Serveer het geheel als een maaltijdsoep, samen met de tongschar.
Werk af met gefruite uienringen en bloedzurkel.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.