Gegrilde tongschar met spek, groene boontjes, lamsoor met heldere jus en zeekraal

4

Klarief voor heldere jus:

Vouw de tongschar op en grill in een grillpan.

Breng voor de heldere jus (consommé) kippenfond aan de kook. Vermeng de ingrediënten van de klarief goed. Voeg al roerend toe aan de kippenfond en laat klaren net onder het kookpunt. Passeer de heldere jus door een neteldoek.

Stoom de boontjes beetgaar. Bak het fijngesneden spek aan zonder boter in een antikleefpan. Voeg de boontjes toe samen met de zeekraal en de gesneden lamsoor. Schud op.

Serveer het geheel als een maaltijdsoep, samen met de tongschar.

Werk af met gefruite uienringen en bloedzurkel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.