Gegrilde tarbot met groene linzen en suikersla

4
  • 400 g tarbotfilet
  • 1 krop suikersla
  • 200 g groene linzen
  • teentje look
  • 1 sjalot
  • tijm
  • laurier
  • boter
  • citroensap
  • peper en zout
  • olijfolie
De zeer stevige structuur van het visvlees van tarbot leent zich tot alle mogelijke bereidingen.

Gril zowel de tarbot als de suikersla en besprenkel ze met citroensap en olijfolie.
Snipper de sjalot en de look en stoof ze aan met de linzen, laurier en tijm. Voeg water toe tot ze volledig onderstaan en kook ze beetgaar. Giet alles af, maar houd het kookvocht apart.


Bind het kookvocht van de linzen met een klontje boter en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Giet een beetje jus met linzen op het bord. Dresseer de gegrilde vis en sla er rond.

Recept Rudy Van Beylen

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.