Gegrilde spiering

Hoofdgerecht
Geert Van Der Bruggen
4
Als je vlees op lagere temperatuur gaart, krijg je veel meer aroma's en blijft het veel malser. Laat zoals steeds het vlees enkele minuten rusten voor je het serveert, zodat de sappen zich terug over het ganse stuk kunnen verdelen.

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snipper de peterselie zeer fijn. Doe de peterselie en het citroensap bij de boter. Kruid met peper en zout en prak alles flink door. Draai een worstje van de boter en verpak strak in keukenfolie. Laat opstijven in de koelkast.

Kruid de spieringen met peper, zout en nootmuskaat. Haal het vlees lichtjes door wat olijfolie en maak op één kant een ruitpatroon in een hete grillpan.

Leg het vlees met het ruitpatroon naar boven gericht in een ovenschotel en bak gaar in een oven op 120°C.

Serveer met een plakje kruidenboter.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief