Gegrilde schar met spinazie en béarnaise met Noordzeekrab

FoodpairingFoodpairing
4
  • 2 schar, gefileerd
  • 4 dooiers
  • 55 g gastrique
  • 40 à 50 g vlees Noordzeekrab
  • 120 g boter
  • peper en zout
  • dragon, fijn gesneden
  • gekookte aardappel
  • gestoofde spinazie

Gastrique:

  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 65 g sjalot
  • 6 g dragon                        
  • 5 g geplette peperbollen             
  • 85 g witte wijn
  • 65 g azijn
  • 5 g zout
  • 125 g water
  • 2 g suiker

 

Schar bevat een aards aroma, dat combinaties mogelijk maakt met aardappel, rode biet, Noordzeegarnalen, champignons, hibiscus , tuinbonen, aubergine, tomaat, gele en rode paprika.

Meng alle ingrediënten voor de gastrique en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken naar smaak. Zeef en laat afkoelen.

Meng de dooiers met de gastrique en klop op tot men de structuur van een sabayon bekomt. Roer er langzaam, beetje bij beetje, de boter onder. Werk af met de dragon en de krab. Smaak af.

Verwarm de grill. Wrijf de filets in met een weinig olijfolie. Grill de velzijde van de filets.

Leg ze op een ovenplaat en kruid met peper en zout. Gaar ze kort in een voorverwarmde oven van 180°C.

Verdeel de filets over de borden. Serveer er gestoofde spinazie en gekookte aardappel bij. Lepel wat saus langs de filets.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.