Gegrilde scampi op citroen-bieslook risotto

4
  • 8 grote scampi (tijgergarnalen) gekuist en in de helft gesneden
  • 60 g gesmolten boter
  • 1 el kleine salieblaadjes
  • grof gemalen zwarte peper
  • 100 g Nazareth Classic kaas

Voor de risotto :

  • 8 dl kippenbouillon
  • 8 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 300 g arborio-rijst
  • 3 el citroensap
  • 1 bussel bieslook (fijngesneden)
  • 175 g Nazareth Classic kaas (geraspt)
     

Verhit de bouillon tot kookpunt en zet apart.
Verhit de olijfolie in een steelpan en voeg daar de rijst aan toe en roerbak ongeveer 1 minuut.
Blus met citroensap en witte wijn en verlaag het vuur tot de helft.
Laat steeds roerend het vocht wegkoken.
Doe er dan ongeveer 1,5 dl warme bouillon bij.
Blijf roeren en laat opnieuw het vocht wegkoken.
Herhaal dit nog 5 keer of tot de rijst al dente is.

Gril ondertussen de scampi.
Roer dan het citroensap, bieslook en de Nazareth Classic kaas door de risotto.
Eventueel een klontje boter toevoegen.
Leg de gegrilde scampi met de vleeskant naar boven.
Giet wat gesmolten boter erover en voeg de salieblaadjes erbij.
Bestrooi met Nazareth Classic kaas en laat 2 minuten onder een hete grill gratineren.

Serveer de scampi op de risotto.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.