Gegrilde pollak, hopscheuten, peterseliewortel, mousselinesaus en kervel

4
  • 300 g filet van pollak
  • 150 g hopscheuten
  • 1kg peterseliewortel
  • peper en zout
  • olijfolie
  • citroensap
  • 1 ui
  • kippenbouillon
  • room
  • 2 dooiers
  • 150 g geklaarde boter

Pollak

Snijd pollakfilets zonder vel in kleine mootjes. Gril kort aan beide zijden. Kruid met peper en zout, wat olijfolie en citroensap.

Gaar nog 3 minuten verder onder de grill.

Hopscheuten

Reinig en was de hopscheuten. Bak krokant aan in olie en kruid met peper en zout.

Peterseliewortel

Crème: schil de peterseliewortel, snijd in stukken en stoof aan met 1 ui. Bevochtig met kippenbouillon. Kook en mix met wat room tot een zalf.

Rolletjes: schil en was de peterseliewortel, snijd in fijne plakjes, blancheer en rol dan strak op.

Stukjes peterseliewortel: schil en stoof gaar in de pan met boter.

Chips: was de peterseliewortel en snijd in fijne plakjes. Frituur op 150°C.

Mousseline

Maak een mousseline van 2 dooiers, 40 g water peper/zout, 150 g geklaarde boter.

Plaats de gegrilde pollak op het bord. Schik de peterselieworteltjes en de hopscheutjes er kriskras overheen. Werk af met de verschillende bereidingen van peterseliewortel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.