Gegrilde pollak, hopscheuten, peterseliewortel, mousselinesaus en kervel
Recept
Pollak
Snijd pollakfilets zonder vel in kleine mootjes. Gril kort aan beide zijden. Kruid met peper en zout, wat olijfolie en citroensap.
Gaar nog 3 minuten verder onder de grill.
Hopscheuten
Reinig en was de hopscheuten. Bak krokant aan in olie en kruid met peper en zout.
Peterseliewortel
Crème: schil de peterseliewortel, snijd in stukken en stoof aan met 1 ui. Bevochtig met kippenbouillon. Kook en mix met wat room tot een zalf.
Rolletjes: schil en was de peterseliewortel, snijd in fijne plakjes, blancheer en rol dan strak op.
Stukjes peterseliewortel: schil en stoof gaar in de pan met boter.
Chips: was de peterseliewortel en snijd in fijne plakjes. Frituur op 150°C.
Mousseline
Maak een mousseline van 2 dooiers, 40 g water peper/zout, 150 g geklaarde boter.
Plaats de gegrilde pollak op het bord. Schik de peterselieworteltjes en de hopscheutjes er kriskras overheen. Werk af met de verschillende bereidingen van peterseliewortel.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.