Gegrilde pollak, hopscheuten, peterseliewortel, mousselinesaus en kervel

4
  • 300 g filet van pollak
  • 150 g hopscheuten
  • 1kg peterseliewortel
  • peper en zout
  • olijfolie
  • citroensap
  • 1 ui
  • kippenbouillon
  • room
  • 2 dooiers
  • 150 g geklaarde boter

Pollak

Snijd pollakfilets zonder vel in kleine mootjes. Gril kort aan beide zijden. Kruid met peper en zout, wat olijfolie en citroensap.

Gaar nog 3 minuten verder onder de grill.

Hopscheuten

Reinig en was de hopscheuten. Bak krokant aan in olie en kruid met peper en zout.

Peterseliewortel

Crème: schil de peterseliewortel, snijd in stukken en stoof aan met 1 ui. Bevochtig met kippenbouillon. Kook en mix met wat room tot een zalf.

Rolletjes: schil en was de peterseliewortel, snijd in fijne plakjes, blancheer en rol dan strak op.

Stukjes peterseliewortel: schil en stoof gaar in de pan met boter.

Chips: was de peterseliewortel en snijd in fijne plakjes. Frituur op 150°C.

Mousseline

Maak een mousseline van 2 dooiers, 40 g water peper/zout, 150 g geklaarde boter.

Plaats de gegrilde pollak op het bord. Schik de peterselieworteltjes en de hopscheutjes er kriskras overheen. Werk af met de verschillende bereidingen van peterseliewortel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.