Gegrilde pladijs, hand gepelde garnalen en couscoussalade

4
  • 4 pladijsfilets
  • 100 g couscous
  • ¼ courgette
  • ¼ rode paprika
  • 8 zwarte olijven
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • peper en zout
  • 1 tl couscouskruiden
  • rasp van ½ limoenschil
  • 4 pijpajuintjes
  • olijfolie
  • fleur de sel

bisque van garnaal

  • 250 g ongepelde garnalen
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 tl geplette zwarte peperbollen
  • 50 g boter
Een heerlijke combinatie van twee fantastische Noordzeeproducten met een Marokkaanse toets. Nergens anders eet je zo’n lekkere garnalen als bij ons! Het loont echt de moeite om zelf je garnalen te pellen.

Pel de garnalen. Zet de garnaalhulzen onder in een pot met water. Voeg tijm, laurier en geplette peperbollen toe en laat 15 min pruttelen. Zeef het geheel en laat 1/3de inkoken. Voeg koude klontjes boter toe en mix het geheel.

Gaar de couscous 7 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de zaadlijsten van de courgette en snijd in een fijne brunoise (dobbelsteentjes). Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne brunoise. Blancheer de brunoise van paprika en courgette in kokend, gezouten water tot ze beetgaar zijn en verfris in ijswater. Snijd de olijven in brunoise en snijd de bieslook fijn. Meng alles onder de couscous en kruid af met peper en zout, rasp van limoen en couscouskruiden.

Blancheer de pijpajuin en brand hem kort af. Kruid met peper en zout.

Spoel de pladijsfilets en dep ze goed droog. Gril ze in een hete geoliede grillpan. Haal de vis uit de pan en kruid met peper en fleur de sel.

Gebruik een uitsteekring om de couscoussalade te schikken op het bord. Lepel een beetje garnalenbisque ernaast. Leg de gegrilde pladijsfilet ertegen. Werk af met de garnalen en leg de gegrilde pijpajuin er bovenop.


Recept Broes Tavernier

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.