Gegrilde “minuut”-entrecote met pittige salsa van sjalot en tuinkruiden

4
  • 1 dunne entrecote van ongeveer 400 g
  • 5 à 6 sjalotjes
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 takjes dragon
  • 1/2 busseltje bieslook
  • 1 handvol kervel
  • 1 takje munt
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • peper van de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
     

Snipper de sjalotjes fijn.
Pluk alle kruiden en hak de blaadjes fijn.
Meng de sjalotjes met de honing en de witte wijnazijn en kruid met peper van de molen.
Verhit een grillpan op een hoog vuur, strijk de entrecote lichtjes in met wat olijfolie en grill het vlees snel aan beide zijden.
Meng de gehakte kruiden onder de sjalottenmengeling en verdeel de salsa over het vlees.

Serveer met een frisse salade en aardappeltjes in de schil.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.