Gegrilde langoustine met platte kaas, spelt en erwtjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Kort gegrild zijn langoustines op hun lekkerst. Je kan ze bovendien heerlijk combineren met heel wat verschillende ingrediënten. Wat dacht je van erwtjes, platte kaas en rode bietensla? Zeker proberen!

Ingrediënten

  • 8 langoustines
  • 100 g spelt
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 el fijngehakte pistachenoten
  • flinke handvol rode bietensla
  • enkele takjes dille
  • 250 g erwten (diepvries)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • geraspte schil van 1 limoen
  • ½ tl cayennepeper
  • 250 g volle platte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kook de spelt gaar in de bouillon.

Meng het limoenrasp en de cayennepeper onder de platte kaas. Kruid met peper en zout.

Blancheer de erwtjes 2 minuten in licht gezouten water. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal.

Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze even aan op de grillpan.

Snijd het sjalotje fijn en bak glazig samen met de look in olijfolie. Voeg de erwtjes toe en bak 1 minuut mee.

Schep op elk bord een lepel platte kaas en maak met de bolle kant van een eetlepel een veeg. Schep hierop telkens 2 langoustines, een lepel spelt en erwtjes.

Werk af met de bietensla, pistachenoten en de dille. Druppel er nog wat olijfolie over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.