Gegrilde kip en crapaudine op tomaat-mozzarella

4
  • 2 kleine braadkippen
  • 400 g buffelmozzarella
  • 4 rijpe vleestomaten
  • ½ bot verse basilicum
  • olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • peper en zout

Voor de basilicummarinade:

  • 2 dl olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 bot verse basilicum
  • het sap en de geraspte schil van een halve citroen
  • een snuifje chilipeper (bij voorkeur piment d’Espelette)
  • peper en zout
     

Leg de kippen op de borst. Snijd met een keukenschaar de ruggengraat door. Druk de kip goed plat en steek er schuin twee flinke BBQ-spiesen door. Een beetje zoals het kruisen van degens. Zo kan je de kip makkelijk manipuleren op de grill of BBQ. In keukentermen heet dit en crapaudine.

Stoof de grofgesneden look aan in een scheutje olijfolie. Laat op een laag vuurtje zo’n 10 minuten stoven. De look moet zijn smaak aan de olie kunnen geven. Voeg dan de rest van de olie, het sap en de rasp van de citroen, de blaadjes basilicum en de specerijen toe. Leg de kip in de olie om te marineren.

Maak in een grote schaal een mooie salade van plakjes tomaat en met de hand verscheurde mozzarella. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Uiteraard mag er ook flink wat gescheurde basilicum over worden gestrooid.

Kruid de kip met peper en zout en leg het op de rooster. Vermijd te hoge temperaturen om de kip sappig te houden. Leg de kip op de salade en serveer met lekker brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.