Gegrilde kalfsspiesjes met rode ui en rode bietsalade met yoghurt en munt

4
  • 500 g kalfsblokjes van 1,5 cm op 1,5 cm gesneden (kalfsragout)
  • 2 rode uien
  • 4 grote rode bieten, gekookt
  • 1 dl magere yoghurt
  • 3 takjes verse munt
  • zwarte peper van de molen
  • 3 eetlepels olijfolie
     
Serveer er volkorenbrood of rijst bij.

Snijd de rode uien in grove stukken, ongeveer gelijk aan de afmetingen van de blokjes kalfsvlees.
Steek de blokjes kalfsvlees afwisselend met de rode ui op spiesjes en bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
Snijd de rode bieten in blokjes van 1 cm of 1 cm.

Pluk de muntblaadjes en snipper ze fijn.
Meng de yoghurt samen met de fijn gesnipperde munt onder de rode biet en breng op smaak met zwarte peper van de molen.
Kruid de spiesje lichtjes met peper van de molen en grill ze in een hete grillpan.

Serveer de spiesjes met de bietensalade.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.