Gegrilde kalfslapjes met eigen jus

4
  • 4 kalfslapjes van elk 150 g
  • olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • boter
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout

Haal de lapjes door wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Leg het vlees schuin in een hete grillpan. Laat 1 minuut roosteren en roteer vervolgens het vlees een halve slag zodat het in de andere richting in de pan komt te liggen. Maar draai het nog niet om. Zo krijg je mooie ruitjes op het vlees. Draai het na nog eens een minuut om en kruid dan pas met Italiaanse kruiden. Als je groene kruiden mee roostert, verbranden die.

Leg het vlees in een ovenschaal en braad 5 minuten in een oven op 170°C. Het vlees zal tijdens het braden flink wat sappen verliezen. Maar dat is niet erg: daar maken we een lekkere saus van.

Haal het vlees uit de schaal om te rusten en blus met het citroensap. Roer er een tweetal klontjes koude boter door.

Serveer het vlees met natuuraardappelen, een slaatje en de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.