Gegrilde hondshaai met buikspek en dashi

4
  • 500 g gekonfijt buikspek
  • 250 g jonge wortel
  • 25 g boter
  • peper en zout
  • 100 g warmoes
  • boter
  • 2 norivellen
  • 25 g zeewier
  • 500 ml gevogeltebouillon
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 500 g hondshaai
  • seizoensbloemetjes

Bak het gekonfijt buikspek kort aan in een pan of kleur eventjes op de grill. Laat het vervolgens even rusten.

Schil de jonge wortelen en snijd in reepjes. Stoof aan in boter met een scheutje water tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stoof de warmoes kort aan in boter en breng op smaak met peper en zout.

Breng de gevogeltebouillon aan de kook met daarin de norivellen, champignons, zeewier en sjalot. Laat ongeveer 30 minuten trekken op een matig vuur en zeef de bouillon.

Bak het buikspek opnieuw even aan in een pan en snijd in stukken.

Snijd de hondshaai in mooie moten en bak aan in wat boter. Grill daarna nog even kort in een hete grillpan.

Leg het buikspek in een diep bord en schik er de hondshaai en de warmoes op. Schik de plakjes wortel erbij en voeg de dashi toe tot het buikspek bijna onder staat. Werk af met enkele seizoensbloemetjes.

Recept: Willem hiele

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.