Gegrilde griet, risotto met courgette en citroen

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 stukken grietfilet van 100 g
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 100 g risottorijst
  • witte wijn
  • 200 g bouillon naar keuze
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • boter
  • 15 g gemalen Parmezaan
  • 1 citroen
  • basilicum

 

In tegenstelling tot tarbot bevat griet minder fruitige aroma’s. Griet wordt o.a. gekenmerkt door een popcornaroma en een komkommeraroma. Dit laatste aroma vinden we bij heel wat Noordzeevissen. Hierdoor kan je griet perfect combineren met komkommer, meloen, watermeloen, rode paprika, tomaat, groene en zwarte thee, krab en kreeft.

Recept

Breng de bouillon aan de kook.
Bak ondertussen de courgette gaar in olijfolie.

Stoof de sjalot in de olijfolie. Voeg de rijst toe. Bak de rijst kort. Blus met een flinke scheut witte wijn en laat volledig uitdampen. Voeg de warme bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur zachter. Plaats een deksel op de pot. Laat 13 minuten zachtjes gaar koken.

Meng er de courgette, de Parmezaan en een klontje boter onder. Smaak af met peper en zout. Meng er net voor het serveren wat versgeraspte schil van citroen en fijngesneden basilicum onder.

Kruid de vis met peper en zout. Kleur de bovenzijde in hete olijfolie. Leg in een ovenschaal en voeg een scheutje water of bouillon toe. Gaar in een voorverwarmde oven van 150 °C.
Serveer met de risotto.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.