Gegrilde courgettes met pijnboompitten

4
(15) 10
  • 4 courgettes
  • 150 g pijnboompitten
  • 5 cl balsamico
  • 10 cl olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 8 reepjes gedroogde ham
     

Snijd de courgette overlangs in fijne repen.
Verhit de helft van de olijfolie in een (gril)pan en bak daarin de courgetteschijfjes met de takjes tijm.
Laat ze afkoelen.

Meng balsamico met de resterende olijfolie en kruid met zeezout en vers gemalen peper.
Grill de pijnboompitten zonder olie in een aanbakvrije pan.
Snijd de gedroogde ham in reepjes.
Meng deze in een saladekom onder de courgetteschijfjes, de pijnboompitten en de vinaigrette.

Serveer met brood, ciabatta of stokbrood.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.