Gegrilde biefstuk met verse kruidenboter en jumbo frieten

4
25
  • 4 biefstukken van +/- 200 g elk (liefst uit de dikke bil of het kleinhoofd)
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 100 g boter
  • 2 eetlepels gehakte sjalot
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1dl arachideolie
  • cayennepeper
  • versgemalen peper en grof zout

Voor het slaatje:

  • 100 g spinazieblaadjes
  • sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels notenolie
  • 50 g oude kaas, verkruimeld
     

Verwerk de boter op kamertemperatuur: roer glad, doe er de sjalot, knoflook en de peterselie bij. Breng op smaak met grof zout en versgemalen peper.

Rol de boter in folie en laat opstijven in de koelkast.

Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frieten en bak ze in een pan met de helft van de olie.

Besprenkel de biefstukken met de resterende olie en rooster op een matig warme grill. Kruid flink met zout en cayennepeper.

Maak de spinazieblaadjes aan met limoensap, notenolie en oude kaas.

Schik de biefstukken op warme borden, leg er een plakje kruidenboter op en garneer met de spinaziesalade en de frieten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.