Gegratineerde zomervruchten

Geert Van Der Bruggen
4

Voor de sabayon

  • 4 eieren
  • 4 eierdopjes suiker
  • 8 eierdopjes zoete witte wijn 
  • een scheutje Elixir d’Anvers

Klop op een laag vuurtje een sabayon met de eierdooiers, de suiker en de wijn. Haal de pan van het vuur en klop de sabayon koud. Breng op smaak met een klein scheutje Elixir d’Anvers.

Klop de room op en spatel die voorzichtig door de sabayon. De correcte verhouding is 2 delen sabayon op 1 deel slagroom. Het moet een luchtig mengsel worden.

Snijd de vruchen en schik ze in diepe borden. Giet er de sabayonroom overheen en gratineer onder de grill van de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.