Gegratineerde zomervruchten

Partner

Geert Van Der Bruggen

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Voor de sabayon

  • 4 eieren
  • 4 eierdopjes suiker
  • 8 eierdopjes zoete witte wijn 
  • een scheutje Elixir d’Anvers

Recept

Klop op een laag vuurtje een sabayon met de eierdooiers, de suiker en de wijn. Haal de pan van het vuur en klop de sabayon koud. Breng op smaak met een klein scheutje Elixir d’Anvers.

Klop de room op en spatel die voorzichtig door de sabayon. De correcte verhouding is 2 delen sabayon op 1 deel slagroom. Het moet een luchtig mengsel worden.

Snijd de vruchen en schik ze in diepe borden. Giet er de sabayonroom overheen en gratineer onder de grill van de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.