Gegratineerde varkensreepjes met mozzarella en tomaat

4
  • 500 g varkensvlees, in reepjes
  • 8 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klontje suiker
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 bol mozzarellakaas
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • spaghetti

Laat een eetlepel olijfolie warm worden in een pot. Voeg het fijn gehakte knoflook toe en laat een minuut zachtjes bakken.

Snijd de tomaten in grove stukken. Doe ze in de pot bij het knoflook. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en het suikerklontje toe. Peper en zout. Laat de tomaten gedurende 20 minuten stevig koken zonder deksel op de pot. Zeef de saus en druk met een houten lepel goed aan in de zeef. Breng de gezeefde saus aan de kook. Voeg de oregano toe en zet even apart.

Peper en zout de varkensreepjes. Bak ze gedurende 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie.

Olie een platte ovenschotel in. Leg hierin het vlees. Overdek met tomatensaus. Snijd de mozzarella in fijne sneetjes. Leg de kaas op het vlees. Bestrooi met gemalen Parmezaanse kaas. Laat de kaas snel uitsmelten en lichtjes kleuren onder de hete grill.

Serveer met spaghetti.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.