Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie

Hoofdgerecht
Ilse kookt
Ilse D'hooge
4
(25) 25
  • 500 g steenbolkfilet
  • 300 g broccoli
  • 300 g jonge spinazie
  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • 150 g ricotta
  • 150 g mascarpone
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  •  peper en zout
  • 200 ml melk
  • boter
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas (Emmentaler)
     

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.

Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.

Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Serveer meteen.

 

Recept Ilse D'hooge

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief