
Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie
Ingrediënten
- 500 g steenbolkfilet
- 300 g broccoli
- 300 g jonge spinazie
- 800 g zachtkokende aardappelen
- 150 g ricotta
- 150 g mascarpone
- 50 g geraspte parmezaan
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte bieslook
- peper en zout
- 200 ml melk
- boter
- nootmuskaat
- 100 g geraspte kaas (Emmentaler)
Recept
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.
Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.
Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Serveer meteen.
Recept Ilse D'hooge
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.