Gegratineerde peren met geitenkaas

Claudia Allemeersch
6
20
  • 3 peren, Conference
  • 3 el honing
  • 12 el geitenkaas (zachte)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 liter appelsap
  • peper
  • zout

Schil de peren, halveer ze en verwijder zorgvuldig het klokhuis.

Pocheer de peren gedurende vijftien minuten.

Rits de rozemarijn en de tijm van de takjes en hak ze fijn. Meng daarna de geitenkaas met de rozemarijn en de tijm en 2 el honing. Kruid de mengeling met peper en zout.

Haal de peren uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.

Laat het appelsap inkoken tot op 1/3 samen met 1 el honing. Vul de peren met de gekruide kaasmassa en plaats alles even onder de grill.

Verdeel het sausje over individuele potjes en schik hierin ook de peren. Serveer.

Een mooie bijkomende garnituur voor de liefhebbers: ontpit wat zwarte olijfjes, snijd ze in vieren en schik ze erbij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.